Tänään tapahtui jotain, mitä olen nyt taas vuoden verran siirtänyt, jännittänyt, pelännyt ja kammonnut. Menin poistattamaan oikean puoleni viisaudenhampaat!!! Pelkään jostain ihmeen syystä yli kaiken puuduttamista, mutta myös näitä legendaarisia viisaudenhampaiden poistamisia. Pistokammo on tullut jostain mitättömästä hammaslääkärireissusta, kun neula osui kai hermoon, ja muut pelot vain oman vilkkaan mielikuvituksen aikaan saamana.

Koko viime viikon yritin siirtää ajatuksiani pois tämän aamuisesta operaatiosta...turhaan! Yritin muka voittaa itseni, olla ajattelematta koko tilannetta, muovailla mielessäni poistosta mukavaa tapahtumaa, perustella järkisyillä, löytää toisten sympatiat puolelleni ja eilen jonkin ihmeen innoittamana päätin lauleskella operaation ajan mielessäni jotain virttä... No..yön nukuin huonosti ja mietin aamua, aamulla ravasin vessassa ja stressasin, hammaslääkärin vastaanotolla totesin tädille kuinka minua todella pelottaa ja käytävällä huomasin jo aivan panikoivani. Ainoa tilannetta helpottava asia oli tieto siitä, kuka hammaslääkärini oli, sillä hän on todella huomaavainen ja hyvä työssään.

Sitten se koitti... se hirveä puudutuspiikkien tulva. Minä tärisin koko operaation ajan. Hammaslääkärini taas yritti hyräillä rennosti jotain melodiaa ja jutteli minulle tyyliin: "hengittele vain syvään ja rauhallisesti, seuraavaksi tapahtuu niin, että...". Loppujen lopuksi tärisin, vapisin, nipistelin itseäni ja hihittelin. Alin hammas piti poistaa leikkaamalla, mutta se lähtikin ihan tavallisesti. Ylin yhtälailla, vaikkakin ennen sen irroittamista hammaslääkärini raotti leikkausliinaa niin, että näin hänet ja totesi: "kerron vähän mitä nyt tulee tapahtumaan.. otamme tuon yläpuolen hampaan pois ja koska se on niin lähellä korvaa, niin siitä kuuluu sitten melko kovaa rutinaa ja narinaa, joten älä säikähdä!".

Loppujen lopuksi kaikki meni hyvin! Hampaat lähtivät irti, minä en pyörtynyt enkä oksentanut, hammaslääkärini koki onnistuneen tilanteen pelkäävän potilaan kanssa ja mikä parasta: sain hampaani mukaan!!! Ja pakkohan ne oli tänne sitten tunkea! (jos joku kokee tämän ällöttäväksi niin vihjaiskaa, poistan kuvan sitten..) Olen vain niin ylpeä itsestäni!!! Ylitin itseni tänään!


948318.jpg