Tulipahan välillä pilvinen päivä, joten ehdin koneen ääreen. Puutarha työllistää tähän aikaan vuodesta aika paljon. Varsinkin meillä, kun lääniä on ja puutarhurilla intoa riittää. Viimeisen parin viikon aikana ollaan hellitty ja totuteltu kasveja kasvihuoneeseen, hommattu kukat amppeleihin, kitketty, ajettu nurmea, istuteltu, hoidettu, suunniteltu kasvihuoneen ympäristöä ja haaveiltu kesän ajalle takapiharemppaa. Sisällä ei sitten huvita tehdä yhtään mitään!

Kesän kukista on niin kiva nautiskella! Ja muutenkin kasvua on aivan mahtava seurata vierestä. Miten voikaan ruskeasta maasta joka vuosi ilmestyä tuollaisia ilostuttajia!!? Meillä kovasti kukkaa puskevat tällä hetkellä:
- Siperianunikko
- Mansikat
- Norjanangervot
- Kevätkaihonkukat
- Tuomet
- Akilleijat


1608370.jpg

Olen aina suuresti arvostanut hyötykasveja ja ihmisiä, jotka niitä osaavat hyvin yhdistellä kukkien ja perennojen joukkoon. Joka vuosi olen yrittänyt lisätä niitä milloin mihinkin kohtaan ja penkkiin. Nyt on jo ihan kivalla mallilla kasvu. Sitruunamelissa nostaa päätään penkistä. Paprikat, salaatit, tillit ja muut ovat kasvihuoneessa rehevöitymässä ja saamassa poweria kasvuunsa. Mansikka on kuukaudessa tehnyt ihan hirveästi lehtiä ja kukkiikin jo eli kohta saadaan mansikoita, hiphei!! Ruohosipuli ja lipstikka innostuivat, kun annoin niille vähän ravinnetta (hepankakkaa). Ja uusin hankinta, kurkut, odottavat istuttamista. Ehkä tänään, kun on tuollainen hyvä viileä ilma, niin eivät näivety auringossa. Tässä vähän kuvaa niistä!

1608373.jpg